De klant zocht naar een oplossing voor het blancheren en vriezen van bloemkool en broccoli. Spiessens kon antwoord bieden aan de hand van kistenkantelaars, trillers en weegbanden voor 'single layer'-productstromen.
Bloemkool en broccoli wordt met een semi-automatische, elektrische kistenkantelaar/lift in een voorraadbunker gebracht. Hier wordt de breuk beperkt en het niveau wordt automatisch geregeld binnenin de bunker. Dankzij een brede, opgaande uitvoerband wordt een single layer van het product verkregen. Dit is cruciaal voor de blancheur.
Via een redler gaat het product op een triller waar de kleine stukken verwijdert worden. Voor het drogen wordt een luchtmes gebruikt aan de uitvoerband.
Na de wasser komt het product op een verleesband (manuele kwaliteitscontrole) alvorens in de bandblancheur te gaan.
In dit proces is het cruciaal dat het product gelijkmatig de bandblancheur binnenkomt. Door een gelijke laag (single layer) te creëren kan het product gelijkmatig geblancheerd worden.
Spiessens verzorgde voor dit project de complete sturing, logging water- en energieverbruik en integratie met bordessen, ondersteuningsstructuren en trappen.
We komen langs om een efficiente en betaalbare oplossing te bespreken.
Maak een afspraak